Спортивний трекер Jawbone UP2

on

Місяць тому я отримав спортивний трекер Jawbone UP2.

Jawbone UP2

Це така собі цяцька, іграшка, гаджет. Вдягається на руку як браслет, зв’язується з телефоном по блутузу і починає працювати. Вся робота цього пристрою зводиться до того, що він рахує кроки і фіксує сон.

Взяв собі друге покоління (не 2.0, бо було колись давно ще й таке), з огляду на показник ціни та якості. Попередня модель звалась UP24, треба було б обирати один з трьох розмірів.  А в моїй моделі просто ремінець як в годиннику. Також в UP24 часто виходить з  кнопка переключення режимів. Якщо ж розглядати UP3, то там є додатково пульсометр. Але він працює лише для того, щоб краще визначати стадії сну, і за таку фічу потрібно доплачувати майже сотню баксів, я відмовився. Є ще й UP4, але то вже дуже дорого.

Оскільки я багато рухаюсь на своїх двох, мені було дуже цікаво скільки ж я проходжу кілометрів та ступаю кроків.

Сам трекер нічого не показує він лише скидує телеметрію в на телефон. На останній потрібно встановлювати спеціальну фірмову програму “UP”. Коли я  вийняв гаджет з коробки і почав розбиратись згідно інструкції на сайті, то був здивований, що встановлена програма ніяк не бачила пристрій. Виявилося, що та програма з інструкції для старіших поколоні трекеру і потрібно завантажувати іншу програму, з такою ж назвою. Фух, далі вже все пішло як по маслу.

Та програма дуже файно зроблена. Дуже простий, зрозумілий і головне інформативний інтерфейс. Згідно ваших показників формуються поради і постійно ставляться нові цілі від “розумного тренера”, які можна приймати або ж ні. Наприклад мені постійно той тренер радить “Все-таки може хоча б сьогодні раніше лягти поспати, а?” :)

Інтерфейс

За місяць користування виявилось, що в середньому кожного дня я роблю приблизно 12500 кроків. Сплю я трохи більше шести годин на день. А за тиждень ногами проходжу 55 кілометрів.

Тут ще можна вносити й свою їжу, яку споживаєш. Тоді будуть обраховуватись калорії і інші показники. Я пробував цим гратися спочатку, програма мені радила по-менше споживати цукру. Я навіть за останні тижні перейшов з двох з половиною ложок цукру в чаї на половинку, сподіваюсь здоров’я покращиться :)

На руці цей девайс зовсім не відчувається. От лише довелось перевісити з правої на ліву, бо заважає користуватись комп’ютерною мишкою.

Загалом гарна іграшка. Постійно стимулює робити більше, стоїш перед ліфтом і думаєш: “Краще пройдусь пішки, це ж буде ще плюс пару кроків до денної норми”.

Дивно, що в попередньому поколінні пристроїв можна було калібрувати довжину свого кроку, а тут ні. Може ще оновлять свою програму і введуть таку функцію.

Якщо у вас буде теж спортивний трекер Jabone, то дадавайтесь в команду, знайти мене можна там за іменем Patrick Bateman.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *