Гра: Darkest Dungeon

on

Випадково побачив в інтернетах якийсь такий скріншот:

Як виявилось, це була гра Darkest Dungeon. Вона вже розійшлась тиражем більше як мільйон копій, має величезне ком’юніті, але чомусь я ніколи про неї не чув.

Стиль гри: покрокова двовимірна RPG. Бої чимось нагадують Disciples 2. Графіка — комікси автора Mike Mignola. А от складність! З чаcів battletoads я ще не грав в таку важку гру.

Головною родзинкою тут є стрес. Турбуватись потрібно не лише за здоров’я своїх юнітів, а й про їхній розум. Спочатку вони просто втрачають контроль над собою і сходять з розуму, а потім помирають.

І на відміну від інших ігор, якщо в Darkest Dungeon помер герой, якого ви прокачували тиждень і збирали йому різне шмаття, то це він помер назавжди. Все, що від нього лишиться, це лише табличка на міському цвинтарі. Доведеться наймати нового героя, і починати все з початку.

Гра захоплює, її шалена важкість кидає вам виклик. Геймплей цікавий, квірки та скіли героїв різноманітні. Кожен спуск в підземелля виходить різним, в залежності від того, кого ви взяли в команду і які саме скіли обрали.

Чудовий гайд: http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=528626502

Ось ще гарний огляд (з імпазантним ведучим) всіх плюсів та мінусів цієї гри:

Загалом купа фана і нервів одночасно. Походи за нагородами затягують і не відпускають в ліжко до другої ночі. Якщо любите хардкорні важкі ігри — рекомендую!

UPD: мій рекорд, опублікований на Реддіті: https://redd.it/9y9sdh

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *