Відпочинок із сім’єю в Іспанії / Каталонія

on

Квитки на відпочинок в Іспанії було куплено ще восени 2019 року. Але через ситуацію з наслідками пандемії COVID-19 поїхати туди вдалось лише ось на початку осені поточного, 2021 року.

За день до відльоту нам раптово змінюють готель, при чому двічі. Всі ці попередні відбори хорошого пляжу, закритої території, дитячих атракціонів і т.п. йдуть коту під хвіст. Але ж не відміняти вже поїздку?

Наш готель знаходився в містечку La Pineda, десь ста кілометрах від Барселони. Особливістю готелю було те, що їсти можна було скільки хочеш і чого хочеш, але всі напої платні. Всі, включно з водою! Але то був єдиний мінус, все інше супер. Звісно, що додаткові послуги були платними: spa 30€, шезлонги на пляжі 10€ (якщо місце в тіньку, то 20€), взяти велосипед на 2 години 6€, день преміум-інтернету (до 16 мегабіт) 7€. Ну й так далі.

Годували дуже добре. У порівнянні з минулорічною Туреччиною це просто на голову вище. Лише сніданки були завжди однакові, то це набридало. А так, то дуже круто: щодня інший набір головних страв, по четвергах якийсь рибний день з океанічними делікатесами.

Ми встигли поїхати на велосипедах в інше місто Салоу, влаштували самі собі екскурсію старим римським містом Таррагона. Дружина з дітьми окремо собі ще їздили в Монсерат і Сітджес, а я в той час влаштував собі риболовлю на річці Ебро. Ну й, звісно, ми таки з’їздили на вихідних в столицю Каталонії – місто Барселона. До речі, на мій подив місцеві його вимовляють через отой звук як в англійській th: [baɾθeˈlona]

Також вперше в житті я покатався на справжніх великих американських гірках в Port Aventura. Враження з цього неоднозначні, бо особисто мені було дуже незвично після першого ж такого екстриму. А от старшому сину настільки все сподобалось, що він катався там навіть ще в один інший день, а на обраному тракціоні був аж тричі. Особливістю такого великого й популярного місця є те, що до кожної гірки потрібно відстояти чергу від однієї до двох годин часу!

Обов’язкове місце, яке я б радив відвідати всім в цій місцині, це звичайно місто Барселона. Воно кардинально відрізняється від всіх інших містечок Каталонії, що я бачив. Мої враження дуже сумбурні. Скажімо так: супер для туризму і нізащо для проживання там! Мене попереджували, що в Барсі буде смердіти і остерігатись кишенькових злодіїв. Але все було гарно. Місто по-своєму цікаве дуже однаковими квадратними будинками, які самі утворюють квартали. Мабуть це неймовірно структурно виглядає згори. Ну й звісно місцева церква святого сімейства, які обов’язково треба подивитись, якщо вже будете на Каталонщині.

Мої нотатки з подорожі:

  • бачив чоловіків з нафарбованими віями і підведеними стрілками біля очей
  • дуже строго з масками, постійно просять їх поправляти і натягувати на носа
  • доволі багато відкритих геїв
  • геть молоді дівчата гарні, а потім робляться якісь неймовірно товстими в ногах
  • як і в Угорщині людей з тату дуже багато, при чому їх собі роблять й люди старшого віку і зовсім повні люди
  • англійську мову знає може лише кожен третій з молодих людей і то на геть слабкому рівні, а люди за 30 відразу відмахуються
  • безпечно на дорогах для пішоходів, всі водії дуже вічливі і пропускають завжди
  • доволі багато маленьких ручних собачок
  • гранати, апельсини ростуть просто як кущі – все гниє і ніхто то не їсть
  • багато подертих автомобілів: паркуються дуже близько одне біля одного

Особливо я для себе відзначив одну страву, якою іспанці снідали: перетовчені помідори залиті оливковою олією намазані на хліб. Цікаво, як воно називається?

Ну й море було дуже класне: чисте, тепле й мілке. Всі світлини з подорожі.

One thought on “Відпочинок із сім’єю в Іспанії / Каталонія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *