6300

on

Якось влітку на рибалці біля нічного багаття всі розказували смішні й цікаві історії зі свого життя. І я нарешті дізнався про долю свого телефону Nokia 6300.

Сергій (однокурсник мого брата, той, що займається ковбасою) ще навчаючись в Хмельницькому Національному Університеті отримав цей телефон. Він, перебуваючи в Рівному, відвідав нічний клуб Октант.  Там познайомився з дівчиною і йому вкрай сподобався її телефон! Це і був 6300. Сергій забрав телефон у дівчини і привіз в Хмельницький. Там, в гуртожитку, моєму брату дуже сподобався цей телефон і він прийняв рішення будь яким чином його отримати. Спочатку він крадькома поставив на привітання апарату приблизно такий текст “Увага! Телефон знаходиться у розшуку!”. Потім дізнався, що Сергій позвонив з нього два рази до своєї мами додому. І так психологічно натиснув на товариша, щоб той віддав йому мобілку. Мій брат переконав одногрупника в тому, що телефон вже засікли і іншого виходу немає, окрім безпечно-надійно позбавитись його. І тільки мій він зможе це зробити! В замін віддав якийсь гробоподібний древній Siemens. Це було десь у березні 2009 року.

Отримавши омріяний телефон брат користувався ним приблизно рік. Допоки йдучи в гості до мене зимою не навернувся на льоду. Апарат вкрай невдало впав на екран і останній розбився. Оскільки на той час брат вже мав якийсь новіший телефон(сам Бог знає де він його взяв), то я випросив у нього цю нокію з розбитим екраном.

Nokia 6300
Nokia 6300

До цього у мене був Nokia 1100, він мене повністю влаштовував якби не прикре обмеження на кількість SMS у розмірі 50 штук. Я їх навіть для збереження фоткав.

Ремонт нового екрану коштував мене 200 гривень. Так я почав користуватись своїм поточним телефоном Nokia 6300.

Nokia 6300
Nokia 6300

Варто відзначити, що екран я замінював ще два рази: один раз на рибалці туди чомусь потрапила волога, і другий раз чому не пам’ятаю :)

Але це вже немає значення (або має значення лише для історії), тому що з сьогоднішнього дня я піддався на спокуси сучасного життя і купив собі iPhone 4s.

Чому я змінив 6300? Телефон дуже хороший, але:

  • Корпус майже прийшов в неприданість, все вже бовтається і розлазиться. Це через численні падіння і мої недолугі спроби розібрати телефон, щоб почистити його від пилюки і бруду
  • Музичний плеєр дуже тормозить і постійно збивається. Кожен раз, коли завантажуєш нову музику чи аудіо-книгу потрібно чекати півгодини, поки оновлюється музична бібліотека
  • Знову ж таки, в музичному плеєрі неможливо перемотувати пісню вперед-назад
  • Відсутність ліхтарика
  • Відсутність GPS
  • Відсутність повноцінного календаря з синхронізації
  • Мало місця для аудіо-книг на флешці

Але в загальному телефон дуже вдалий. Не побоюсь цього написати, що навіть кращий за сучасну Нокію 515. Дякую вам інженери компанії Нокія! Це був чудовий час. 28.01.2010 – 21.12.203.

Comments are closed.