Кіно: Below / Глибина

on

Останнім часом дивлюсь фільми вдома у такий спосіб: запускаю плеєр і поміщаю його в правому нижньому куточку монітору. Займаюсь своїми важлими справами і кіно собі там плямкає збоку. Отак переглядаю 90% всіх фільмів. Але бувають і виключення. Як сабж.

 

Оце переглядання в куточку монітору веде до того, що  в деякий момент втрачається головна сюжетна лінія і відволікаєшся від кіно повністю. Але коли там йде хороший фільм, то він здатен все-таки перетягнути на себе всю увагу.

 

 

 

 

 

 

 

 

Як виявилось режисером “Глибини” є David Twohy. Це той дядько, який зняв всіх рідіків і чудового кіна “Утікач“. Мало того, в фінальних титрах я ще побачив, що автор сценарію тут Darren Aronofsky! Після цього я зрозумів, що дивитись такий твій у маленькому віконечку зовсім не гоже, і переглянув його ще раз вже на домашньому кінотеатрі.

Дійство відбувається під час Другої Світової Війни, на борту передового американського підводного човна, що полює за німецькими траспортними кораблями. На борт цієї підлодки забирають трьох людей, які врятувались після затоплення їхнього корабля.

Далі починається головне дійство з інтригами, саспенсом, хорором і містикою.

Кіно сподобалось! Особливо перша його половина, потім була трішки просадка перед самим кінцем і доволі непоганий фінал.

Актори грають добре. Тут несподівано якось опинився Зак Галіфіанакіс і доволі прикольно вписався в команду.

Але найкраща роль була у не дуже відомого актора Nick Chinlund, він грам головного механіка і дуже класно кривлявся.

А ось це бравий капітан:

Щодо сценарію, то тут є декілька натягнутих моментів, але загалом все гармонічно тримається купи. Всі дії членів команди мотивовані і ясні. Лише засмутило, що під сам кінець фільму капітан різко перетворився на негативного штампованого героя. Ну і я б не хотів чесно кажучи хепі-енду :)

Загалом кіно хороше, на фоні того всього шлаку, який я дивлюсь останнім часом, то зовсім не погане. Можу сміло рекомендувати всім любителям замкнутого простору.

2 thoughts on “Кіно: Below / Глибина

  1. Спасибо большое за коментарий к фильму! Случайно увидел ссылку на Фейсбуке. Дабавляю в закладки и буду следить за рецензиями и смотреть фильмы))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *