Годинник Casio GW9200 1DR Riseman

on

Хочу написати про свій годинник.

Рік тому навесні я поїхав на рибалку з своїм товаришем Тарасом. Як завжди на рибалці ми розмовляли про всяке, і Тарас поділився зі мною своїм бажанням: придбати годинник на руку Casio GW9200.

Я його звичайно запитав: “Ну навіщо в наш час потрібна ця непотрібна річ, коли у кожного в кишені вже й так лежить сотовий телефон??” Отримав дуже розгорнуту відповідь, основні тези якої:

  • постійно виймати дебільник не є зручно;
  • це й же мобільник завжди може невчасно розрядитись/вислизнути з рук й побитись/не завжди зручно на нього дивитись/намокнути/подряпатись;
  • телефон в деяких ситуаціях займає критично багато місця і має велику масу (в це найтяжче повірити, я знаю);
  • людина яка контролює свій час — контролює своє життя;
  • все постійно в тонусі, все заплановано й розписано — ти не менше витрачаєш свого часу марно;
  • далі пішли вже не загальні речі, а суто спеціалізовані, що відносяться саме до цієї моделі годинника.
Мій друг почав розказувати про фічі Casio GW9200:
  1. Найвищий рівень захисту в цього виробника для моделі G-Shock, спеціальне скло прозорий матеріал з якогось там кристалу, дуже стійкий до подряпин.
  2. Сонячна батарея як елемент живлення. Батерейки взагалі замінювати не потрібно. Тут ще й купа енергозберігаючих режимів.
  3. Корпус нечуттєвий до падінь і ударів.
  4. Показник водозахищеності показує глибину занурення 200 метрів. Це найбільша можлива цифра.
  5. Барометер. Для рибалки архіважливий показник тиску. Якщо тиск стрімко пішов вниз — кльову не буде 98%.
  6. Графік тиску(!) за останню добу. Погодьтесь, що дивитись просто на цифру і на функцію її зміни це зовсім різні речі.
  7. Термометер.
  8. Підсвітка табло в темну пору доби.
  9. Цілих 4 незалежних нагадувальника.
  10. Один повноцінний будильник. Відрізняється від нагадувальників тим, що не відстане від власника доки той його примусово не відключить.
  11. Світовий час. Особисто мені здорово допомагає в моїй щоденній роботі, адже я повинен спілкуватись з людьми з різних часових поясів.
  12. Альтиметр. Особисто для мене просто додаткова іграшка, пригодилась лише в Карпатах коли я гордо поперед гіда оголошував всім про висоту над рівнем моря в даній точці.
  13. Таймери прямого та зворотнього відліків.
Ну я це все послухав-послухав, та й скептично посміхнувся. А потім дізнався ціну в 2500 гривень і моя посмішка з скептичної форми перетворилась на зовсім іншу.
Половили ми тоді рибки та й розбіглись. Через декілька днів я щось почав згадувати про годинник. Уявляв його на своїй руці, згадував як колись я радів поліфонічній “Монтані” . Не витримав і заради цікавості знайшов фотку цього Джи-Шоку в інтернеті:
Ну так, гарні часики. Цяцька та й годі.
Минали дні, а я все згадував про цей годинник і задивлявся на своє зап’ястя. Просто заради приколу пішов в нашу Злату-Плазу, щоб подивитись на них вживу. Так, дійсно це годинник там був, мені навіть люб’язно дали його приміряти. Як виявилось на моїй руці він доволі нормально “сидить”, я ж думав, що пластиковий ремінець буде не зручним. Віддав годинник та й пішов собі. Але вже щось не було мені смішно з Тараса, який хотів його купити.
Дні минали, а ідея в моїй голові все росла й захоплювала нові й нові нервові клітини, породжуючи картини в моїй уяві: ось я на рибалочці дивлюсь яка зараз температура, ось я знаю точно як змінювався тиск сьогодні одним поглядом, ось дівки хочуть зі мною сфоткатись, бо в мене ж такий годинничок :)
Ще й в цей же час вийшов відео кліп, де Маршал має на руці теж годинник G-Shock від Casio. Ну це ж явний product placement.. Але йомайо!
https://www.youtube.com/watch?v=VA770wpLX-Q
Коротше, ідея розвинулась вже на стільки, що я вирішив прикинути, чи можна їх десь купити дешевше. Почитав пару оглядів в неті, ось наприклад цей. І ще більше в мене розігрувалась уява.
Як виявилось цей годинник існує ще й в інших кольорах. Побачивши білий (модель GW 9200 cdj), я вже просто був готовий розірвати депозитний договір і бігти з грошима, куди лише скажуть:
Я знайшов людей в неті, які за 360 баксів могли цю штуку мені продати. Але я знаю, що якщо тобі щось дуже треба, то варто порахувати до 10, а потім ще раз запитати в себе: “Це тобі точно треба?” Якщо не допомагає, то рахувати до 100.
Поки я остуджував свій пил, то вичитав, що окрім версії з вбудованим радіо-синхронізатором часу (GW9200 1er) існує ще й точно така ж, але без цього синхронізатору (GW9200 1dr). Буває лише в чорному кольорі й дешевша на 150 баксів! Бінго!!
Ну все, про що тут було й думати. Всіма правдами й неправдами, перемагаючи час і простір, застосувавши гугл, електронну пошту, методи соціальної інженерії та здоровий глузд я знайшов людину, яка продала мені новенький годинник Casio GW9200 1dr Riseman за 1550 грн. Чудовий подарунок собі на 26 років, чи не так? ;)
З тих пір я майже не розлучаюсь з цією цяцькою корисною у всіх відношеннях річчю. Не знімаю коли копаю картоплю, коли пірнаю й купаюсь в річках/озерах, коли працюю з іструмантами… Взагалі знімаю лише під часу сну, і то лише вдома.
Звісно всіх мучить питання: а чи не пітніє рука під годинником? Відповідаю: коли на дворі більше як +33 то пітніє.
Зовсім забув додати: це пост не проплачений компанією Casio але це мабуть реклама.
Ну й звісно автентичні фотки, вдало зроблені мною особисто:
1. На рибалці в Гощанському районі

2. Сліпак в потязі “Кукушка” , що на Поліссі

3. Десь на природі. В неділю.

4. Демидівський район

5. Я не встиг на Хотинську маршрутку на 11:50, хоча біг від кар’єрів весь час.

6. То й же день, на 9 хвилин раніше. Я біжу й фоткаю свій супер годинник :)

7. Рибалка в Березнівському районі

8. Схоже на річку Стир, але я не впевнений

9. Ця риба зветься бичок

10. Тут видно як змінюється тиск по стрілці. Точніше як він в той момент не змінюється

11. По-моєму це шпанівський ставок

12. Мабуть Бочаниця. Тиск раптово виріс, можу поспорити, що улов в той день був не дуже

13. Знову бичок, мабуть той що й на фотці №9

14. О, ну це вже точно річка Стир, навіть видно два фідери.

15. Бочаниця

За два роки годинник відстав від еталонного часу майже на дві хвилини, аж тоді я їх довів. Жодних проблем в мене з цим девайсом (тьфу-тьфу) ще не було. Смішна була одна ситуація, коли одному свому колишньому одногрупнику я якось сказав скільки цей годинник коштує. То він аж поперхнувся і чуть не подавився. Сказав мені, що вважав це китайською розмальованою іграшкою гривень за 25 :)

На даний момент я собі життя без наручного годинника вже не уявляю ніяк.

Тарас, дякую тобі за ідею! ;)

P.S. Ох, ледь не забув про свій epic fail, пов’язаний напряму з цим годинником!

3 thoughts on “Годинник Casio GW9200 1DR Riseman

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *