Кукушка, Полісся, табір в лісі, рибалка на озері

on

Цього літа мені пощастила побувати на Поліссі. Як і два роки тому ми організувались з колегами на роботі поїхали до вузькоколійного поїзда -“кукушки”.

 

Маршрут маршруткою до Антонівки, потім потягом до озер в лісі
Маршрут маршруткою до Антонівки, потім потягом до озер в лісі

Так гарно й душевно відпочили, забули про всі ці сірі будні. Тут, далеко від цивілізації, забуваєш про все. Всі люди такі привітні і хороші, з своєрідним смішним говором :)

І так далеко під чистим небом і ясним сонцем забуваєш, що десь там на сході справжня війна :(

Всі фото:

2 thoughts on “Кукушка, Полісся, табір в лісі, рибалка на озері

  1. У гостей Поліського краю є чудова можливість – побувати на казковій екскурсії. Проїхавшись на найдовшій в Європі вузькоколійці, можна помилуватися красивими природними пейзажами овіяного легендами і славою Полісся.

    «Кукушка» – це народна назву потягу, що рухається по вузькоколійці загальною протяжністю в 106 кілометрів. Локомотиви «Поліського трамваю» працюють на моторах, виготовлених для танка Т-34. Подорож на «Кукушці» дуже пізнавальна – можна не тільки дізнатися історію залізниці, а й подивитися на ліси, болота і піщані дюни.

    Залізниця «Антонівка – Зарічне», по якій катає своїх гостей «Поліський трамвай», була побудована ще в 1895 році. До наших днів старовинні рейки, шпали та механічні семафори збереглися частково. Всі інші, зруйновані елементи, були відбудовані в 2008 році. Для зручності туристів на кінцевих точках маршруту був створений сервіс з проживанням та харчуванням у приватних садибах.

    Незвичайна назва «Поліського трамваю» виникла за назвою попереднього локомотива – тепловоза серії КУ. Поїзд складається з старого тепловоза ТУ-2 і чотирьох вагончиків. Поїздка починається з перетину унікального залізничного дерев`яного мосту через річку Стир, який є єдиним великим дерев`яним залізничним мостом в Україні.

    Під час поїздки залізницею «Антонівка – Зарічне» можна побачити пором через річку Стир – єдину в Рівненській області річкову переправу. Вздовж маршруту тягнуться відомі озера українського Полісся: Біле, Нобель, Воронковское і Острівське.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *