Кіно: Шалений Макс Дорога гніву / Mad Max: Fury Road

on

What a day! What a lovely day!

Ми на роботі зібрались цілою компанією їхати до Львову в IMAX на Mad Max. Але там щось трапилось і сеанси відмінили, то ж довелось йти в наш місцевий кінотеатр.

Ну що ж, це просто феєричний фільм!

Мені перед переглядом казали, що весь сценарій можна записати трьома рядками і це ніби найслабша сторона фільму. Я тут не погоджуюсь, сюжет хороший і має навіть кілька класних поворотів. Але цей фільм всі любитимуть не за його сюжет :)

Я давненько вже не отримував стільки щастя в кінотеатрі від дійства на екрані. Можна звісно грубо написати, що все кіно це величезна погоня пустелею з застосуванням хитрих знарядь спинення автівок на знищення людей. Але як це знято! Дух просто захоплює від картинки і дуже(дуже!) класний музичний супровід.

Може хто й не знав, але це той самий режисер George Miller, який у вісімдесятих роках зняв культові МедМакси з Мелом Гібсоном. А тепер от сучасні технології дозволили зробити настільки фантастичну картинку.

Також сподобалась увага режисера до найдрібніших деталей фільму(наприклад значки головного поганця фільму, татуювання фанатиків, реквізит в машинах, написи на техніці). Це ж скільки часу було витрачено на створення цього всього! Навіть в масовці кожного бомжа зробили якимось особливим, очі просто розбігались. А чого вартий басист з барабанщиками, це треба просто бачити і слухати.

Цікавий момент, що цей фільм мені більше видався не про історію Макса Рокатанського, а про його випадкову супутницю Ф’юріозу. Дуже класно зіграну красунею Charlize Theron, яку тут не відразу й впізнаєш. Фатальна жінка. Взагалі, всі ключові герої дуже виразні і запам’ятають на довго. А щодо самого протагоніста, то у мене немає слів. Блєск, Том, просто блєск!!

Безумний(?) Макс

Що не сподобалось, то це лише вставки спокою. Романтичну лінію між маткою і фанатиком Наксом взагалі можна було викинути, як і трохи затягнуту зустріч і обговорення в “країні мам”. Але я розумію, що нормальна людина стільки підряд адреналіну й ендорфінів сприймати не може, тому такі паузи необхідні :)

Як на мене, то головне питання в цьому фільмі таке: “Хто тут є безумцем, Макс чи весь світ навколо?” І режисер справився з відповіддю на найвищу оцінку. Браво!

головні герої

Мрію, що колись матиму достатньо діагоналей вдома з відповідним звуком, щоб ще не раз подивитись це шоу в оригіналі. Якщо ви ще не ходили до кінотеатру, то це саме той фільм, який варто дивитись саме там.

стильний постер

3 thoughts on “Кіно: Шалений Макс Дорога гніву / Mad Max: Fury Road

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *