Книга: Американський психопат

on

Прочитав книгу автора Bret Easton Ellis, назва – American Psycho

Книгу я захотів прочитати через однойменний фільм з Кристіаном Бейлом в головній ролі.


Черговий раз переконуюсь в тому, що яким би класним, оригінальним і цікавим не був би фільм, книга – краща :)
А все через те, що в книзі автор має набагато більше часу і можливостей для створення атмосфери й опису всіх цих тисяч деталей.
Книга дуже різко відрізняється від всього того, що я читав раніше.
По-перше відразу на читача звалюються ці десятки брендів, модельєрів і виробників. Це здається напряжним для сприйняття, але без цього не можливо зрозуміти героїв книги. Адже всі вони помішані на всьому модному й корисному.
По-друге ця книга переповнена насиллям, вбивствами, порнографіжю і гуро. Тому я б дуже не рекомендував читати її тролейбусі чи метро, коли хтось може глянути через плече :)
Не буду приховувати сюжет: головний герой Патрік Бейтман – мажор. Йому 27 років, він віце-президент(чи то керуючий) компанією Pierce&Pierce на Уолл-Сріт. Він дуже багатий, надзвичайно гарний, у нього елітна освіта і витончені манери. І ось вся книга – про його повсякденне життя. Як він постійно проводить час в ресторанах, “ділових” зустрічах та на побаченнях. А ще він маньяк схиблений на всю голову.
І хоча автор дає нам право обирати чи дійсно Патрік робив ці всі страшні вчинки, чи це тільки була його уява, все-одно книга дуже жорстока.
Мені дуже сподобалась глава, де головний герой зустрічається в ресторані зі своїм братом Шоном. Написано просто майстерськи!
От тільки погано, що в мене з голови не вилазив образ створений Крістіаном Бейлом в однойменному фільмі. До-речі, всіх хто собі думає “Нащо читати, коли я бачив фільм?” відповідаю – у фільмі вирізано відсотків 90 насильства і порнографії.
Ну і взагалі всім хто призирає ось цю всю золоту молодь читати потрібно обов’язково.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *