Родовід

on

«Неуважение к предкам есть первый признак дикости и безнравственности»

 А.С. Пушкин

А ви знаєете ким був ваш прадідусь? А де народилась бабуся і як складалось її життя в молодості? Багаті аристократи завжди відрізнялись від бідних людей тим, що досконало знає свій рід до якогось десятого коліна. Подивитись на королів і царів – історія їхнього роду сягає в глибину на віка.

Що можна зробити, щоб відродити історію свого роду?

1) Поки живе старше покоління, дізнатися у них історію сім’ї. Запишіть все, що вони розкажуть. Наприклад мені вдалось знайти зошит з записами дядька мого тестя – по цим записав я дізнався про історію життя прапрадідуся мої жінки. Він виявляється був польським паном.

2) Знайти сімейні фотографії та відсканувати їх. У цифровому вигляді їх можливо зберегти для нащадків. Підійдуть будь-які фотографії, як нові, так істарі.

І зробити це все потрібно якомога швидше. Якщо ж не зробите ви, то хто зробить? Кому потрібна історя вашого роду? Ніхто чужий цього робити не буде, нікому крім вас це не потрібно.

За зимові місяці я майже закінчив складати свій родовід. Звичайно щоб копати далі тепер потрібно їхати по селам і піднімати якісь церковні книги чи інші архівні документти, можливо я це й зроблю влітку. Спочатку вів нотатки в зошиті, потім набрав це все на компютері. Невеличкою проблемою було те, як саме подати інформацію у вигляді дерева. Знайшов непоганий сервіс: www.myheritage.com

Тепер моє родинне дерево виглядає отак:

Кожні вихідні я виділяв пару годин на сканування старих фотографій. Хоча ще не все зроблено, але я вже задоволений проробленою роботою: маю готових 1038 фотографій.

сім’я моєї прабабусі(вона зліва)
мій прадідусь під час служби в армії, 1916 рік
я з батьком на вулиці Шухевича
дідусь(перший зліва в другому зверху ряду) під час Маньчжурської наступальної операції. Це коли з японією воювали, 1945 рік
батько мого тестя з братами копають ставок, видобуваючи тороф. Це було більше 50 років назад.
мій дідусь, водій таксі
прадід мого тестя(польський пан) зі своєю незаконнородженою дочкою – це прабабця моєї жінки

Не відкладуйте складання свого родоводу на потім.

2 thoughts on “Родовід

  1. Сподобалась стара фотографія Шухевича, перший раз побачив верхній Йорк з такого плану)

  2. Сповіщення: Родовід | aphid attraction

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *