Книга: Убити пересмішника / To Kill a Mockingbird

on

Дуже хороша книга, як це раніше я її пропустив так.

Розповідь йде від імені маленької дівчинки. Всі події, люди та природа описуються так, як їх сприймає дівчинка семи років.

Все розгортається в віддаленому містечку штату Алабама, в тридцяті роки минулого століття. Перша половина книги – це опис життя дітей та їх друзів. Чимось схоже на твори Марка Твена. В другій частині книги діти вже трішки дорослішають і намагаються зрозуміти дорослий світ.

Основна сюжетна лінія про юриста, що виховує без матері своїх двох дітей. Окрім теми расових проблем на півдні, це розповідь про те, як двоє дітей зі світу фантазій ступають перші ступені в зовсім інший світ — світ підлітків, де вже формуються такі поняття, як дорослішання, відповідальність, співчуття і соціальна нерівність. Мудрий, м’який, з тихою мовою і прекрасними манерами алабамський адвокат  повинен захищати в суді афроамериканця, помилково звинуваченого у зґвалтуванні.

Всім рекомендую до читання, спочатку все таке кумедне й класне (бо все зображено через призму сприйняття дитини), а потім коли починаються проблеми в деяких місцях можна навіть сплакнути. Автор молодець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *