Кіно: The Damned United / Проклятий Юнайтед

on

Приємно вразив британський фільм про футбольного менеджера “The Damned United”.

Тут немає фінального супер голу, коли в польоті м’яча судді, гравці в полі, весь стадіон і якісь ліві люди біля телевізорів завмирають. А потім несамовито кричать й обнімаються. Ні, тут все простіше і краще :)

Спокійна історія про футбольного тренера Браяна Клафа ,його зіграв супер класний актор Michael Sheen. Дуже сподобався.  Історія про людину з захмарними бажаннями, протистояння різних характерів і чоловічу дружбу. Сподобались всі актори які там грають ключові ролі, все супер. І їхня ця англійська вимова, блеск!

І видно, коли вся команда на знімальному майданчику старається, щоб зробити класне кіно. Камера постійно змінює свою позицію, нам показують одну й ту ж сцену з декількох місць під різними кутами — класно. Увага режисера до найменших дрібничок (наприклад як Клаф розтавляє бокали) — все зроблено на найвищому рівні. Особливо запам’ятались кадри, коли тренер Клаф не спостерігав за грою в своєму кабінеті, а зменшення освітленості сповістило його про гарні новини. Шикарно реалізована ідея.

Кіно дуже атмосферне. Ніби сам побував на брудному полі в грязюці й отримав по пиці чи приїхав на холодну й сиру англійське побережжя. Дуже класно виходило в режисера змінювати обстановку і передавати її глядачам. Ось наприклад тренування десь в англійських захолустях:

 

Опа, Томі-сіська в якості капітана футбольної команди:

Я впевнений, що кіно сподобається не тільки шанувальникам футболу :) Його варто переглянути, в наш час мало з’являється таких класних життєвих картин. Щойно подивився хто ж це за режисер цього фільму. Виявилось що це Tom Hooper і наступний фільм оскароносний “Король говорить”. Більше він нічого поки що не зняв. Я буду з нетерпінням чекати його наступної роботи!

Ще разок глянемо на Майкла Шина, красунчик.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *