Кіно: Згадати все / Total Recall

on

Подивився новий фільм 2012-го року випуску “Загадати все”. Кардинально не сподобалось :(

Його творці вирішили зробити свою версію, причому вони взяли за прототип сценарію не оригінальну книжку Філіпа К. Діка, а фільм Пола Верховена 1990 року випуску. Але при цьому змінили там все дуже й дуже сильно. Від марсу залишилась лише одна репліка на весь фільм. Якщо ви вже робите нове своє кіно, то навіщо постійно посилаєтесь на оригінал?

Якось в цьому новому фільмі все не в тему: трьох груда жінка для галочки, надмірно споганена сцена відрізання ліфтом рук, жіночка на митниці теж для галочки, сама компанія “Total Recall”  перетворення на конторку в китайському підвалі, головний злодій верховний канцлер особисто бігає ціле кіно з пістолетом, ну нащо?

У мене дуже серйозні претензії до сценарію взагалі. На всій нашій планеті залишилось аж два місця для проживання через якийсь там глобальний катаклізм: Британський острів та Австралія. Причому в Австралії живуть якісь пролетарі, працю яких використовують аристократи з Англії. І кожного дня австралійські робочі мають спускатись на супер ліфті через ядро Землі до свої станків в Англії. Чому не перенести виробництво повністю в Австралію? Професія головного героя збирати синтетичних роботів, які повністю заміняють людей. Чому тоді самі роботи не збирають роботів? Нащо верховному канцлеру з британського острову захоплювати починати війну з австралійцями? Вони ж і так по-суті раби. Коротше, одні питання без відповідей.

Комп’ютерна графіка й ефекти на 5. Але вони нічого не спасають.

Не допомагають навіть брови Колі Фаррела. Катя Бекінсейл знаходиться ще в чудовій формі, про це режисер нам підкреслює її білими трусами. Але все не так. Жодного мутанта на цілий фільм, ніяких тобі інопланетян та бездушних просторів. Нащо таке кіно треба?

Марно витрачений час класних акторів, марно освоєний бюджет, все марно.

Порівнювати оригінальний фільм і цей навіть не приходиться. Мабуть Total Recall 2012 це розчарування року в сфері кіно особисто для мене. Все мимо.

P.S. Мало не забув написати про одну річ, яка мене дратувала впродовж всього перегляду: бликі світла в камеру. Це така “фішка” фільму, що постійно псувала картинку.

One thought on “Кіно: Згадати все / Total Recall

  1. А от мені якось на диво пішло. Сюжет маразм повний, мотивація персонажів відсутня, вчинки геть нелогічні, але якось я на таке і сподівався. Просто дивився на файну картинку із відключеним мозком. Отримав від картинки і від Кейт Бекінсейл естетичне задоволення.
    Видно, що на фоні Сутінок і іншого новомоднього шлаку автори фантастики просто бояться, що їх творіння видасться занадто складним для широких мас і провалиться в прокаті. От і виходить попкорн, Прометей цим грішив, тепер і Згадати все.
    Вся надія на Ніла Бломкампа і його Елізіум.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *