Музика: Public Enemy

on

Колись, ще в сьомому класі ми з братом провели кабельне телебачення собі додому. Точніше випросили в батьків дозвіл на це.

Цивілізація просто ринула на нас, такими канали як 123SAT, Discovery, MTV та інші. Саме по кабельному телебаченні можливо було переглядати нові фільми, музичку та й інші цікаві речі ;) Інтернету ж тоді ще не було в місті взагалі, хіба який Dial-up.

Так ось, саме по кабельному телебаченні я тоді переглянув кіно про Ісуса, але не про того, про якого ви подумали. Фільм зветься He Got Game від режисера Спайка Лі з Дензелом Вашингтоном в головній ролі. Це кіно показали на каналі XXI, а той канал був хороший тим, що там фільми повторювали через певний проміжок часу. То ж можна було переглядати знову і знову, те що тобі сподобалось. Фільм просто шикарний, про відносини батька й сина, подивіться — не пошкодуєте.

Але допис мій не про це кіно, а про групу, яка зробила саундтрек до цього фільму: Public Enemy. Сам однойменний саундтрек:

Особисто для мене знайомство з цим гуртом розпочалось з фільму Термінатор 2, в якому юний Джон Коннор носив однойменну футболку. Мабуть тому, що ді-джея Public Enemy всі так і звали – Terminator X

Вони є одними з засновників всієї течії хіп-хопу як такого. Потім я дізнався, про їхню композицію Fight the Power. Її теж можна почути в багатьох фільмах, зокрема в моєму улюбленому Jarhead:

Мабуть з рік назад, я вперше побачив рекламу відеокамери, для екстремального відпочинку HD HERO2, а буквально на днях дізнався, що команда F1 спонсором якої є RedBull виграла чемпіонський титул, і з цієї нагоди ці червоні бики зробили чудовий кліп. До чого це все я веду? Основні мотиви в цих двох кліпах є нічим іншим, як ремейками оригінальної композицій від моїх улюблених Ворогів Народу. Як написав якийсь користувач в коменті на ютубі “probably the best rap song ever”. Композиція зветься Harder Than You Think, я її слухаю вже другий день підряд і ніяк не набридає:

Можна було б ще багато чого понаписувати, але мабуть основу думку ви вже вловили. Шкода, що більше таких епічних гуртів немає. Та мабуть і не буде.

One thought on “Музика: Public Enemy

  1. PUBLIC ENEMY – це моя настальгія молодості, я дуже захоплювався даним гуртом, навіть ще десь є компакт-диски з піснями, і навіть касети!!! ;)

    А RedBull – це моє попереднє місце роботи ))), я там працював 1,5 роки і відповідав за розвиток продаж ЧУДОВОГО напою, і повір я на власні очі бачив ці класні спортивні боліди F1 команди RedBull!!! :) О таке.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *