Кіно: V означає вендетта / V for Vendetta

on

Подивився ще раз кіно про помсту.

V for Vendetta

Перед цим я вже бачив це кіно, ще як навчався в університеті. Тоді я взагалі нічого не зрозумів, і чому цей твір так високо оцінили на IMDB мені теж було зовсім не ясно.

Але все розуміння приходить з розширенням світогляду мабуть :) Після того як прочитав 1984, 451 градус по Фаренгейту все стало набагато ясніше і зрозуміліше.

Ідея в фільмі дуже проста. Все що потрібно хорошому кіно тут є: переродження головного героя, цікавий закручений сюжет та в кінці всі помирають.

Як же я був здивований, коли виявилось що V зіграв актор Агент Сміт Hugo Weaving :) Ну й Наташка тут на місці, зіграла просто кльово. Там і другорядні герої неймовірно доставляють, особливо той, що зіграв канцлера — John Hurt. Ми його знаємо, як дуже допитливого астронавта з корабля Ностромо в якого сталось нетравлення шлунка  за сніданком :)

Єдине, що було б цьому фільму не зайвим — це побільше вражаючих специфектів, а то іноді таке враження, що все кіно зняте в одному павільйоні і сцен на вулиці дуже мало. Та й ляпи сюжету є, але чи це так важливо? Важлива лише ідея, — а її не можливо вбити.

А я все зрозуміти ніяк не міг, чому це хлопці з групи Anonymous вдягають такі маски. Тьфу-ти, все як на долоні стало!

Всім, хто ще не бачив — рекомендую. Супер! (особливо після прочитання книг на таку ж тему)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *