Кіно: Гленгаррі Глен Росс (Американці) / Glengarry Glen Ross

on

Якось в одній розсилці по email мені прийшло посилання на ролик, сам текст в листі був про якусь мотивацію. Цей відео-ролик мені дуже сподобався, і я знайшов оригінальний фільм, звідки його було вирізано.

Який виявилось це був фільм 1992 року.  І знятий він був ще в тій часу, коли в першу чергу цінились актори і лихий сюжет, а не спецефекти і сіквели та всілякі пріквели.

Кіно дуже потужне і гарне. Його приємно дивитись саме через те, як там актори грають свої ролі. Сам Alec Baldwin  з’являється в тому фільмі всіого на 7 хвилин й один раз, але його промову вже не забудеш.

Сюжет дуже простий: є контора, що займається продажами землі. В ній працюють чоловіки – менеджери з продаж. В їхнє спокійне життя вривається крутий перець, який хоче суттєво ті продажі підняти, і прямо в цей же момент. Ось тут і вявляється, у кого є яйця.

Напишу відразу спойлер: є у всіх головних героїв.

Типажі тут вийшли кльові і різні. Так, наприклад, Kevin Spacey грає такого собі підлого сірого гадьониша, який завжди викрутиться в любій ситуації з вигодою для себе. А ось Al Pacino отримав тут роль чоловіка, в якого безліч проблем, і здається ще одна невдачі і все в його житті зруйнується як картковий будиночок. Але він жодного разу ще не здався, в будь якій ситуації тримає все в руках і безмежно сповнений оптимізму. А що трапляється, коли його підставляють… Це треба просто бачити. Як на мене то це одна з найкращий його ролей взагалі.

Ed Harris зіграв такого собі mr. Nice Guy, якого взули і показали, що він ніхто і ні що. Це можна побачити в тому вступному ролику. Як же відомстив! Брільянт!

І на завершення, ось цей дідок. Звати актора Jack Lemmon і не зважаючи на зоряний склад і круте виконання ролей від своїх колег, саме цей Леммон зіграв просто найкраще. Дивитись одна насолода.

Підсумую: це олдскульне кіно, майже вистава. Дивиться на одному диханні через акторів, які бездоганно зробили цей фільм.

Однозначно рекомендую всім, кого дістав попкорн-муві.

One thought on “Кіно: Гленгаррі Глен Росс (Американці) / Glengarry Glen Ross

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *