Книга: World War Z / Світова війна Z

on

Якщо коротко, то це книга Макса Брукса про те, як різі люди діяли під час війни з зомбі.

Мені однозначно цей твір дуже сподобався. Читається легко і просто, ніде “сюжет” не просідає та нудьгувати не доводиться. Чому слово сюжет написано в лапках? Тому тут немає головного героя, чи якоїсь сімейної драми, чи якоїсь лихо закрученої загадки, ні. Вся книга написана у вигляді окремих інтерв’ю з учасниками тих подій. Тому можна споглянути на одні й ті ж події з різних куточків нашої планети. І хоча все, що тут описано чиста вигадка, але різні країни і головне характер людей, які там живуть, змальовані просто бездоганно. Автор не обійшов увагою навіть Україну!

Звичайно, що головною причиною, чому я прочитав цей твір — майбутній однойменний блокбастер, продюсером якого є Бред Пітт. Боюсь, що фільм не зможе передати і 20% подій, які описані в книзі.

Головна фішка книги — це принципово різних підхід до зомбі у різних націй. Дуже класно змальовані високотехнологічні американці, православні росіяни і безмежно-хоробрі індуси. Відірватись від чтива дуже важко. Але змалювання самої війни, як такої займає малу долю твору, головне тут поведінка простих людей в екстремальних умовах.

Коротше, всім тим, хто полюбляє фільми Джорджа Ромеро і чекає на літній блокбастер з такою ж назвою — категорично рекомендую!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *