Книга: Опоштаріння / Going Postal

on

Going postal, in American English slang, means becoming extremely and uncontrollably angry, often to the point of violence, and usually in a workplace environment.

Весела і цікава книжка. З безліччю алюзій з масової культури і посилань на повсякденне життя. 

Цей роман є одним із сорока, що відбуваються в оригінальний світі з назвою Discworld. Все це придумував один з найпопулярніших британських письменників сучасників сер Те́ренс Де́від Джон Пра́тчетт. Або просто Террі Пратчетт

Отже, це історія про те, як дуже поганій людині (з цілком нормальним як для тутешніх місць іменем Moist von Lipwig) дали другий шанс: очолити місцевий Поштамп. І цей шанс він використав сповна. Вся історія про зміну характеру цього героя і його протистояння з конкуруючою організацією сімафорних башт “Великий Шлях”.

Взагалі мені дуже сподобались всі герої повісті, їхні імена, зовнішній вигляд і манера поведінки дуже оригінальні і на довго відкладаються в пам’яті.

Окремі частинки повісті ну дуже кльов!
Як я читав опис оновленого “Великого Шляху”, то просто бачив перед собою компанію Воля зсередини — своє попереднє місце роботи :)

Церемонія посвячення в поштарі — вища всяких похвал.

Історія про те, як число Пі прирівняли до трьох, для більшої зручності і тим самим відкрили якийсь портал, це просто блєск! Почитайте, там стільки посилань на сучасну фізику, просто диву даєшся.

Окремо відзначу всю цю історію про колекціонування шпильок.

Мені дуже сподобався цей твір, читається надзвичайно легко.

One thought on “Книга: Опоштаріння / Going Postal

  1. Дуже люблю Пратчета.. Останні роки дуже вдалі екранізації його книжок.. “Опочтарєніє” в цьому випадку..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *