Lublin / Польща

on
Третього дня відвідав по робочій необхідності Польщу. Це моя перша подорож за межі нашої країни.
Ключовим співробітникам зробили Шенген візу, і ось треба було її використати. Спочатку мали виїжджати в четвертій ранку, але через різноманітні обставини покинули Рівне-сіті аж після третьої дня)
Пункт перепустку Ягодин.
Пункт перепустку Ягодин
На кордоні провтикали 5 годин, на пункті пропуску Ягодин. Ніколи не їдьте туди в п’ятницю, ще й після обіду. А як їдете, то заряджайте акумулятор на повну.
Лише переїхали річку Буг і відразу опинились в Європі. Аж дихати стало легше. Мадам в формі відразу щось нам почала наказувати, а ми ніц не розуміли.
Ось вам пам’ятка,  як їздити в Польщі:
Отакі обмеження діють в Поляндії
Отакі обмеження діють в Поляндії
Заїхали ми в Польщу вже десь за десяту вечора, а людей ще в черзі на їхній території було десь з кілометри 3! Це жах, всі вони будуть ночувати на кордоні. Був один “самий хитрий” водій, який тупо їхав зустрічною смугою повз всю цю чергу прямо до кордону. Дивимось, а номер з Москви. Ну що тут зробити? Не набити йому хіба мордяку? :)
В Польщі дорогі ідеальні лише спочатку, навіть смітники обабіч. Але далі дорога звужується і обочини взагалі немає! А в містах шосейки залатані як і в нас.
Дорога біля і в Любліні
Дорога біля і в Любліні “не дуже”
Польська мова ніфіга не ясна, нас теж мало хто розуміє. Готель попався чистенький. По телевізору вночі порнуха на ефірних каналах. Сніданок в готелі на наші гроші коштує 140 грн, за яєшню. Вирішили доїдати відбивні, горішки і сухарі, які привезли з собою :) 
Сам Люблін чистий, без собак, котів та сміття. Старе місто геть як наш Львів.
Центральна площа в старому місті
Центральна площа в старому місті

Я спілкувався з місцевими жителями англійською мовою, її тут насправді розуміє лише кожен п’ятий. Але коли тобі на запитання “дуюспікінгліш?” відповідають “е літль біт”, то діло в капелюсі! Ви домовитесь на все на світі. Я отримав знижки в фірмовою бутіку Massimo Dutti і у величезному магазині дитячих іграшок.

Автобус геть як в Рівному тролейбус
Автобус геть як в Рівному тролейбус

Також пробував знайомитись з дівчатами, вони мабуть люблять англійську мову, тому проблем з цим не було. Польські пані мали такі дивні імена(сорі, пишу українською, бо в оригіналі не знаю як воно пишеться): ОлА, АґатА, Наталя, Беата, Юлія. Всі були люб’язними і веселими. Взагалі ніде агресії чи нерозуміння ми не зустріли.

Безпритульних собак чи кішок на вулицях взагалі немає. Також немає й поліцаїв, а я так хотів з ними пофоткатись :(

Всі парковки платні, і їх багато. Ми були в торговому центрі, то під ним розташована парковка на сотні машин. Я ще такого не бачив.

Підземна страховку під торговим центром
Підземна страховку під торговим центром

Як вже писав вище, сміття в місті взагалі немає. Всюди натикані ось такі ось смітнички:

Місцеві смітники, натикані по всьому місті. На землі сміття немає взагалі.
Місцеві смітники, натикані по всьому місті. На землі сміття немає взагалі.

Ціни наче й вищі, ніж у нас (особливо бензин, цигарки й пепсі, яке коштує аж 10 злотих), але одяг та їжа дешевші. Також ми прокалькулювали, що сюди вигідно везти з України еуро валюту. За один євро “на наші гроші” дають 28 гривень, коли в Рівному здати можна було по 24 максимум.

Я
Я і Польща

Загалом поїздка вийшла цікавою і дуже бюджетною. Люблін гарне місце для туриста. Взагалі останніх тут вистачає, і левова частка, то наші співвітчизники.

Що запам’яталось саме в цьому місті: велохаби на сонячних батареях, паркомати, водяні освіжувачі прямо на вулиці, відсутність бомжів, алкашів і безпритульних тварин, чистота.

Центральна пішохідна вулиця
Центральна пішохідна вулиця

Ось такі типові поляки: хлопець в джинсах і обовязково з якоюсь зачіскою; дівчина неприглядно вдягнена у чорне.

Типові поляки
Типові поляки

Загалом наш план був таким: пізно ввечері вселилися в готель, зранку гуляли по історичному старому місту, а після обіду затарились у великому торгівельному центрі. Часу на якісь визначні місця чи культурні події не було взагалі, тому звітик такий куций.

Збулась моя давня мрія і я почастувався їжею KFC. Відчув себе справжнім ніґґою з Гарлему) На смак курка як курка, лише дуже багато гострих спецій. І доливаєш собі пепсі в стаканчик на халяву, поки живіт не лусне.

В черзі додому простояли всього 2 годинки. І відразу такий контраст в магазині на трасі після Еуропи :)

Стоїмо в черзі до кордону в пункті пропуску Устилуг
Стоїмо в черзі до кордону в пункті пропуску Устилуг

Головне питання, яке нас мучило: “Коли таке буде і в Україні?!” – так і не мало відповіді.

Всі фото з подорожі можна переглянути ось тут.

3 thoughts on “Lublin / Польща

  1. А на останній фотці зліва за знаком вже видно сліди справжніх Українців! Менталітет. Закладений десь на рівні підсвідомості порив срати там де й спати, тут ніякі смітники не допоможуть…

    1. Всі смітники на кордоні переповненні, як українські, так і польські. Тому що людей ДУЖЕ багато в чергах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *