Прощавай, Picasa

on

Я користуюсь сервісом Picasa для організації фотографій від компанії Google з 2009 року.
У мене 220 альбомів, в кожному від 30 до 150 фоточок зі усіх куточків нашого рідного краю. Саме ці альбоми я використовую для ілюстрації своїх подорожей, коли пишу черговий допис на свій блог про рибалку.

І от, компанія добра заявляє, що Пікасі капут. 4 роки на офіційному блозі ми чекали саме на цю новину: http://googlephotos.blogspot.com/2016/02/moving-on-from-picasa.html

Натомість нам пропонують користуватись Google Photos. Ця програма автоматично тупо заливає всі підряд фото на серваки з телефонів чи обраних папок. Забудь про організацію, забудь про зручних десктоптний клієнт, забудь про інтеграцію в будь-який сайт. Тут не можна редагувати фото, не можна додати гео-таг, не можна навіть зробити підпис для фото! А як приємно переглядати альбом, де кожна світлина має якусь нотатку, ось як приклад мої минулорічні фото з Карпат.

Надіюсь мільйони користувачів нагадають гуглокерівництву про себе. Не можна отак взяти, і вимкнути один з найкращих своїх сервісів взагалі та один з найзручніших  в мережі зокрема. Невже це можливо?

Коли гугл закрили google notepad я відкрив для себе прекрасний організатор записників Evernote, коли гугл закрили google reader я відкрив чудовим Inoreader. Ну ось, тепер знову має бути якесь якісне покращення в житті :)

Так що don’t be evil ©

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *