Гра: Hollow Knight

on

Це була моя мабуть найперша значна покупка на приставку Nintendo Switch — гра про пригоди пустого лицаря в комашиному царстві “Hollow Knight”. Спеціально її брав її в подорож до Південної Африки.

Коротенький сюжет: лицар без минулого й майбутнього йде невідомо де і потрапляє в старовинне царство, яке колись процвітало, а тепер покинуте після якоїсь невідомої чуми. Деяки жителі ще лишились і можуть повідати свої історії нашому герою. Також крім нейтральних NPC тут повзають, літають й ходять різної небезпечності всілякі букашки з якими потрібно битися і вибивати з них душі. Місцева валюта – це якісь жолуді geo за які потім можна буде купувати зброю, прикраси й інші ніштяки.

Розібравшись як пригати й махати цвяхом (нігтем?) ми вирушаємо в подорож забутим царством шукати себе. Спочатку грати як Маріо на восьмибітці, але з часом наш лицар вчиться новим прийомчикам, здобуває заховані по світу абілочки і відкриває все більше і більше мапу світ.

Ніякої лінійності сюжету: йди собі куди хочеш і роби все, що завгодно. Грати дуже цікаво, але не легко через босів. Вони висосували з мене всі нерви, рівень складності варіюється від “за третьою смертю я зрозумів як дійти” до “на третій вечір я таки поборов Soul Master!”  А сама м’якотка ще в тому, що потім під кінець гри можна побадатися з апргрейднутими босами 😱

Наступне відео дивитись лише на свій страх і ризик (спойлери):

Сильні сторони цієї гри:

  • атмосферність
  • ІСТОРІЯ!
  • звук з музикою
  • нелінійність
  • геймплей, як такий

Мені дуже зайшла, просто на 10/10.

One thought on “Гра: Hollow Knight

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *