Фестиваль Sziget 2019 в Будапешті / Угорщина

on

Якось ми їхали з якоїсь конференції комп’ютерних технологій і в моїй магнітолі рандом обрав якусь пісню Twenty One Pilots.

А мова в автівці якраз була про музичні фестивалі й концерти і я почав жалітись, що пропустив таку нагоду потрапити на концерт цього гурту в Києві у рамках їхнього Bandito Tour, тому що був якраз на чемпіонаті світу зі спортивної ловлі коропа в ПАР. На що мені мій колега відповів: “Ну то поїдь влітку на фестиваль Sziget, вони якраз там виступатимуть теж”.

І ця думка засіла в моїй голові.

Sziget
Sziget

Я трохи повагався і таки купив квитки для себе й дружини, але лише на один день фестивалю, останній з хедлайнерами. На власному автомобільчику я вирішив у подорож: Угорщина, місто Будапешт, острів річки Дунай, фестиваль кохання Sziget! Виїхав о шостій ранку і вже десь о десятій ми були на місці. Один день був присвячений збагаченням культури цього гарного міста, наступний шопінгу і третій день ми пофестивалили.

Ось, які цікаві туристичні точки я собі відзначив і можу сміло рекомендувати до відвідування:

Замок Буда https://goo.gl/maps/pKEKVagaRzD94sfH8
Церква святого Матьяша https://goo.gl/maps/vT3rknmELBKiM74r9
Рибальський Бастіон https://goo.gl/maps/BrHt7qRmY9FU3BtS6
Бункер – госпіталь в скелі (екскурсії платні і стартують коли назбирається група, доступна англійська мова) https://goo.gl/maps/FKhaXUHz6ywfFFVA8
Будинок парламенту Угорщини (ніжитись поряд на травичці як виявилось заборонено, нас з жінкою погнали поліцаї) https://goo.gl/maps/33xVrFiuRjY4kdKk8
Зоопарк і Ботанічний сад https://goo.gl/maps/3rhHSc9pNFKCfEcY7
Купальні Сечені (у вихідні стояти в черзі півгодини-годину, щоб купути квиток) https://goo.gl/maps/XU9FNi45m6fazFMLA
Замок Вайдахуняд https://goo.gl/maps/Vdw43LfuvaPfyAYr6
Центральний ринок https://goo.gl/maps/q43xj3Jzn7mxegn27
Щоб скуштувати національних угорських страв можу рекомендувати два місця з низькими цінами й величезними порціями:
Паприка – https://goo.gl/maps/unouu1Dcy6buf6teA
For Sale Pub – https://goo.gl/maps/GLiZMNfMDBqA4LSA6
Парламент Угорщини над річкою Дунай. Ліворуч не другий берег, а такий великий острів.
Парламент Угорщини над річкою Дунай. Ліворуч не другий берег, а такий великий острів.

Після дня гуляння по цьому красивому місту ми закінчили цей літній день екскурсією на човні по річці Дунай. Там на березі є кілька різних організацій, що надають таку послугу, я ж скористався цим сервісом, що рекомендували мені друзі: https://g.page/legenda-city-cruises?share

Особисто я б радив випливати якраз тоді, коли сонце вже зайшло, там фантастично гарно у вечірніх фарбах. Але цього разу нам вдалось випливти, лише в темноті, бо всі білети були вже розкуплені наперед на кілька турів. Вночі весь берез світиться, такі будівлі як парламент, замок Буда і їм подібні окремо сильно освітлюються ліхтарями. Виглядає круто.

Наступного дня погода зіпсувалась і ми присвятили його шопінгу. Мені двалось купити левайси за 600 гривень по знижці, дружина ще затягнула мене в Ікею, де було накуплено купу дріб’язку різної степені корисності. Ну й після цього ми поїхали на фестиваль. Я вже не міг дочекатись на twenty øne piløts.

Виступ тих пілотів надзвичайно запам’ятався і надовго врізався в пам’ять. Атмосфера неймовірна. Це було справжнє шоу. Просто 10/10! Після них відразу виступали ще й Foo Fighters (не не відразу, а півтори години готували сцену й апаратуру), то варто відзначити, що багато відвідувачів приїхали спеціально на них. Організація на фестивалі була дуже класна: в багатотисячному натовпі були організовані проходи, де постійно патрулювала охорона і розносили воду всім бажаючим.

 В цей момент всі пищали й верещали. За мить до початку власне виступу.
В цей момент всі пищали й верещали. За мить до початку власне виступу

Нам з дружиною дуже сподобався Будапешт, угорська кухня, величезні магазини з класними знижками і концерт. Одна з найкращих пригод 2019.

Фестиваль sziget головна сцена
Фестиваль sziget головна сцена

Щоб в майбутньому не прогавити мій домпис в про подорожі в цьому блозі, просто підписуйтесь на мій телеграм-канал, де я транслюю всі свої пригоди: https://t.me/trvl1n

Нотатки

Перебуваючи там, я як завждм час від час записував собі до блокнотику речі, які мені дуже сильно кидались в очі і привертали мою увагу:

  • Переважна більшість молодих жінок – повні чи якісь квадратнуваті
  • Чоловіки ж якісь негарні, з двома підборіддями
  • Багато людей (і молодих і старих) мають татуювання
  • Чемні й дуже люб’язні водії на дорогах
  • Абсолютно незрозуміла мова
  • Акуратний і крутий по зручності громадський транспорт
  • Дешеві ресторани у порівнянні з іншими європейськими країнами
  • В місті доступна питна вода і легко знаходяться туалети
  • Ті ж самі автобуси Ікаруси на вулицях, що й форсували по Рівному
  • LGBT рухи й толерантність

Всі фото з поїздки:

4 thoughts on “Фестиваль Sziget 2019 в Будапешті / Угорщина

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *